Requiem Mozart

Met de uitvoering van het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart wil Sinfonia Heist vzw een eerbetoon brengen aan alle overleden dierbaren.

In opdracht van een mysterieuze tussenpersoon - de echte opdrachtgever was de graaf Franz von Walsing die deze dodenmis bestelde ter ere van zijn overleden vrouw Anna - werkte Mozart aan deze compositie op zijn laatste ziekbed in november 1791.  Het zou zijn laatste, onvoltooide meesterwerk worden : op 5 december 1791 overleed hij. 
Zijn oud-leerling Franz Xaver Süssmayr voltooide het werk met groot respect voor Mozart’s  schetsen.

Charlotte Wajnberg (sopraan), Aurore Daubrun (mezzo-sopraan), Laurens-Alexander Wyns (tenor) en Werner Van Mechelen (bas-bariton)/Matthew Zadow (bariton), de koren Omnia Cantica uit Zaventem en Arenberg uit Leuven, beide onder leiding van Jeffrey Dirix, het Vocaal Ensemble van de Heistse Academie, voorbereid door Lydia Van den Berckt, het Diamond Symphonic en dirigent André Walschaerts staan borg voor een onvergetelijke uitvoering van dit prachtige Requiem.

Er zijn nog twee Mozart-pareltjes geprogrammeerd :

  • het Laudate Dominum (“Looft God-Psalm 117”) voor sopraan, strijkers en koor.
    Eén van zijn meest bekende kerkmuziekstukken. Het geeft ons een schitterende sopraansolo, afgewisseld met prachtig koor- en orkestwerk. Voor velen geldt deze lofzang als het mooiste dat Mozart ooit geschreven heeft. 
  • het Ave verum corpus voor koor en strijkers. Hij schreef het om het feest van Sacramentsdag te vieren tijdens het componeren van zijn opera Die Zauberflöte en bij een bezoek aan zijn zwangere vrouw Constanze die hun zesde kind droeg. Zes maanden later overleed hij.

Uitvoerders

Datum

zondag, 11 december 2022

15u00

Duur

1u30min, geen pauze

Locatie

Cultuurcentum Zwaneberg-Grote Schouwburg

Datum

zondag, 11 december 2022

15u00

Duur

1u30min, geen pauze

Locatie

Cultuurcentum Zwaneberg-Grote Schouwburg

Fotogalerij

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.