Het Vocaal Ensemble bestaat uit studenten van de Heistse academie voor muziek, woord en dans voor wie zingen een passie is en die reeds gedurende enkele jaren een opleiding solozang volgen binnen de academie. Deze groep kan nog steeds rekenen op de steun van een aantal zeer gepassioneerde oud-studenten.

Tijdens de repetities wordt er in kleinere bezettingen gewerkt aan een zeer divers repertoire waarin verschillende stijlen aan bod komen. De klemtoon ligt op het meerstemmig gemengd a capella zingen.

Het Vocaal Ensemble concerteerde de voorbije jaren met groot succes:

  • In 2012 verzorgden ze een mooi, gevarieerd programma in het C.C. van Hoeselt.
  • In 2013 voerde het Vocaal Ensemble i.s.m. het symfonisch orkest van de academie het Kerstoratorium van Koen Mariën uit in de kerk van Heist Goor.
  • Eveneens in 2013 brachten ze het vredesconcert “Pacem” in de kerk van de zusters van het Heilig Graf in Tongerlo.
  • In 2014 stond, i.s.m. Sinfonia Heist o.l.v. André Walschaerts, het Requiem van G. Fauré op het programma.
  • In december 2014, 2015, 2017, 2018 en 2019 verleenden ze hun medewerking aan de concerten Kerst-op-den-Berg en Kerst-op-’t Goor, georganiseerd door Sinfonia Heist.
  • In december 2015, 2017 en 2019 kon je ze aan het werk horen (en zien) in de kerk van de zusters van het Heilig Graf in Tongerlo, steeds met een zeer gevarieerd programma zowel a capella als met pianobegeleiding door pianist Tom Hermans.
  • In oktober 2016 verleenden ze hun medewerking aan de uitvoering van de Carmina Burana van C. Orff en verzorgden ze tevens het voorprogramma.
  • In de lente van 2017 en 2019 werkten ze mee aan het Passieconcert georganiseerd door Sinfonia Heist. Op het programma stonden enkele a capella pareltje en muziek van Bach met orkestbegeleiding.
  • En natuurlijk is het Vocaal Ensemble een vaste waarde op het jaarlijks kerstconcert en het tweejaarlijkse nieuwjaarsconcert van de academie.

Sinds 2012 staat het Vocaal Ensemble onder leiding van Lydia Van den Berckt. Zij behaalde aan het Lemmensinstituut de laureaatsdiploma’s voor saxofoon, zang en kamermuziek en werkt sinds 1989 als lerares zang, stemvorming en Vocaal Ensemble in de Heistse Academie.

01/2020

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.