In 2015 won mezzo-sopraan Aurore Daubrun de prijs van het publiek in de wedstrijd voor nieuwe talenten in de lyrische kunst van Luik onder het patronaat van Leontina Vaduva. In 2016 behaalde zij haar zangdiploma met de grootste onderscheiding bij de IMEP in Namen waar zij de cursus van Françoise Viatouren en Elise Gabele volgde. Zij vervolgde haar opleiding bij Benoît Mernier, Patrick Leterme en Daniel Thonnard aan het European Vocal Department waar zij in 2018 een masterdiploma in lyrishe kunst verwierf. Vandaag vervolmaakt zij zich bij David Miller.

Als solist vangt zij de liturgische muziek aan met Bach cantates, Händel (Dixit Dominus), Zelenka (Nativiteit Mis), Haydn (De 7 laatste Woorden van Christus), Rossini (Kleine Plechtige Mis), Saint-Saëns (Kerstoratorium ), Pergolesi (Stabat Mater) en Verdi (Requiem).  Als chorist werkt zij o.a. mee aan La Vie Parisienne (Offenbach). Zij speelt de rol van Madame de la Haltière in Cendrillon van Massenet, Mara in de Opéra d'Aran van Bécaud, Zia Princessa in Suor Angelica van Puccini en Dorabella in Cosi Fan Tutte van Mozart.  Met het Talens Lyrique orkest o.l.v Christophe Rousset zingt zij de Alcina opera van Händel als korist in De Munt en in de Stadschouwburg Amsterdam. 

Regelmatig treedt zij op in België, Frankrijk en Finland, met  de Centre d'Art Vocal en de Musique Ancienne van Namen,  het Agrémens orchester o.l.v. Guy van Maas alsook met de OSSO (Orchestre Symphonique du Sud-Ouest Frankrijk) o.l.v. Bernard Salles. Zij zong o.l.v. van Cyril Englebert (récital Bel Canto), o.l.v. Pascal Peiffer met de Euro Symphonic Orchestra  (Concert Viennois), o.l.v Benjamin de Jaer (Opera d'un Jou ) en o.l.v. Patrick Bâton (De 7 Laatste Woorden van Christus) - Haydn.    

Met de Koninklijke Opera van Wallonië speelt zij Fenena, Nabuccolo (in 2016) en werkt mee aan de creatie en de interpretatie van een nieuwe jeugdopera geïnspireerd op Carmen, Carmencita en de Dragonders (in 2017 en 2018).  In maart 2019 is zij Dame Marthe in Faust (Gounod) bij La Fabrique Opera du Val-de- Loire (Orléans-Frankrijk) onder de leiding van Clément Joubert en is Dalila in Samson en Dalila in augustus 2019 (Festival d'Honfleur, Frankrijk). In 2020 zingt zij overigens de Wesendonck Lieder van Wagner in Brussel, Fenena (Nabucculo) in Bourg-en-Bresse en Flora (La Traviata) in Orléans.

2/2020

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.