Muziek Intiem 2018 “Les Vendredis”

St. Petersburg, 1850. Elke vrijdagavond inviteerde M. Belaïev, steenrijke houthandelaar en amateur violist, in zijn paleis een bont gezelschap muziekliefhebbers om te componeren en te musiceren. Elegante mannen en vrouwen vlijden zich in sofa’s, Perzische kussens en love seats. Ze gaven zich over aan muzikale pareltjes, heerlijk eten, zoete woorden en roddels! Het Ensor strijkkwartet brengt deze avonden terug tot leven. Jan Decleir staat in voor de roddels en de mooie woorden.

Jan Decleir leest voor uit het stadsverhaal de ‘Nevski Prospect’ (één van de bekendste straten uit St-Petersburg) van N. Gogol, een verhaal dat deze sfeer ademt. Hij maakt er met de gerenommeerde muzikanten van het Ensor strijkkwartet een nieuw verhaal van. Tussendoor speelt het Ensor strijkkwartet Russische lichte salonmuziek die speciaal voor deze gelegenheid werd gecomponeerd.

U kunt erbij zijn!

Uitvoerders

Datum

zondag, 27 mei 2018

15u00

Duur

1u30min, geen pauze

Locatie

Cultuurcentrum Zwaneberg-Blauwe zaal

Datum

zondag, 27 mei 2018

15u00

Duur

1u30min, geen pauze

Locatie

Cultuurcentrum Zwaneberg-Blauwe zaal

Fotogalerij

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.