Hij werd geboren te Mechelen in 1944. Na zijn muziek-vooropleiding aan het Stedelijk Conservatorium van zijn geboortestad, studeerde hij hogere muziekstudies aan de Koninklijke Conservatoria van Brussel, Antwerpen, Gent en aan het Lemmensinstituut te Leuven. André studeerde af met de volgende diploma’s: harmonie, contrapunt, fuga, hobo, piano, kamermuziek, analyse, vormleer en last but not least orkestdirectie.

Als speciale prijzen werden hem toegekend: Prijs Guidé, prijs Crescendo, prijs van de RTBF. Hij was tevens laureaat van de muziekwedstrijd voor de jeugd “Pro Civitate”, wedstrijd voor piano 1965. Als hoboïst was hij van 1964 tot 1979 verbonden aan het orkest van de Koninklijke Vlaamse Opera te Antwerpen; als leraar piano en harmonie was hij van 1968 tot 1980 verbonden aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen. Als docent was André eveneens lange tijd in dienst van de Koninklijke Conservatoria van Antwerpen en Brussel. Van 1980 tot 2010 was hij directeur van de Gemeentelijke Academie voor Muziek-Woord-Dans Heist-op-den-Berg.

Zowel als pianist en als hoboïst concerteerde hij vele malen als solist met diverse orkesten. Als kamermuziek-musicus en pianobegeleider gaf hij talloze concerten en maakte verschillende radio-opnames met markante instrumentisten en zangers. Vanaf 1980 was hij als dirigent lange jaren erg actief in de wereld van de opera, operette en musical.

Vanaf 1995 tot 2005 was hij de vaste dirigent van het “Golden Symphonic Orchestra”, het orkest dat door hem werd opgericht en tekende voor de begeleiding van Helmut Lotti. Met deze artiest dirigeerde André op drie continenten: zowat in alle Europese landen, Zuid-Afrika, de USA en Canada. Dit zowel met het eigen orkest als met talloze andere plaatselijke symfonische orkesten. Hij maakte tevens met deze artiest verschillende CD-, TV- en video-opnames.

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.