De veelzijdige Belgische Bas-Bariton Werner Van Mechelen behoort zowel in de operawereld, als ook in concert- en liedbereik internationaal tot één van de belangrijkste zangers in zijn vak.

Hij studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven bij Roland Bufkens en volgde meester- cursussen bij Dietrich Fischer-Dieskau, Elisabeth Schwarzkopf, Robert Holl, Mitsuko Shirai, Hartmut Höll en Malcolm King. Hij bekwam meerdere internationale prijzen waaronder Koningin Elisabethwedstrijd in Brussel, de Internationale Zangwedstrijd in 's-Hertogenbosch en Toulouse, het Concurso Internacional de Canto Francisco Viñas in Barcelona en de Cardiff Singer of the World Competition.

Werner Van Mechelen zong onder de leiding van grote dirigenten zoals: Hartmut Haenchen, Sigiswald Kuijken, Ton Koopman, Antonio Pappano, Marc Minkowski, Bernhard Kontarsky, Patrick Davin, Jeffrey Tate, Silvio Varviso, Franck Ollu, Stefan Soltesz, Gustav Kuhn, Alexander Joel, Donald Runnicles, Eliahu Inbal, Kent Nagano, Alain Altinoglu en Jaap van Zweden en met vele gerenommeerde regisseurs, zoals: Laurent Pelly, Oliver Py, Jean Louis Grinda, Damiano Michieletto, Georges Delnon , Guy Joosten, Ivo van Hove, Uwe Eric Laufenberg, Robert Carsen, Tatjana Gürbaca,  Pierre Audi, Götz Friedrich, Lorenzo Fioroni, David Freeman en Joël Pommerat.

Hij  heeft een intensieve samenwerking met de Belgische en Nederlandse operahuizen:  In de Koninklijke Muntschouwburg vertolkte hij Wozzeck, Nekrotzar, Sancho Pansa, Chambellan (Boesmanns/YVONNE) en le fils aîné (Boesmans/AU MONDE), in de Vlaamse Opera o.a. Besenbinder, Ford, Amonasro, Geisterbote en Amfortas, en in de Nederlandse Opera Varlaam, Tierbändiger/Athlet en Alberich.  

Verder werd de bas-bariton ook uitgenodigd als Pizarro in de Opéra d ’Avignon, als Nekrotzar in het Gran teatro del Liceu, als Scarpia in TOSCA in de Oper Augsburg naast vele rollen in operahuizen in Paris, Zürich, Köln …

De discografie toont de veelzijdigheid van de zanger: Er zijn Cd’s met liederen van Franz Schubert, Richard Strauss, Claude Debussy en Francis Poulenc, een opname van ELIAS van Mendelssohn, DON GIOVANNI van Mozart en LE NOZZE DI FIGARO, LIVIETTA E TRACOLLO van Pergolesi en DIE MEISTERSINGER VON NÜRNBERG en DAS RHEINGOLD van Wagner.

Verder zijn er Cd’s met opnames van Vlaamse componisten zoals Lodewijk Mortelmans en Peter Benoit, die de zanger nauw aan het hart liggen.

2/2020

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.