Na muziekstudies aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lier, werd Francis Reusens op 16-jarige leeftijd laureaat van de nationale muziekwedstrijd ‘Pro Civitate’. Hij studeerde nadien aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen, waar hij Hogere Diploma’s en de Meestergraad behaalde voor viool en kamermuziek.

Naast de vele concerten met het Ensorkwartet treedt hij regelmatig op met o.a. het Ensemble Explorations. Orkestervaring werd opgedaan in de Beethovenacademie en in het Collegium Instrumentale Brugensis. Francis Reusens was jarenlang concertmeester van het orkest van de historische St.-Pauluskerk te Antwerpen. Momenteel is hij violist bij ‘Le Concert Olympique’.

Francis Reusens is leraar viool en instrumentaal ensemble aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans te Lier. Hij is docent kamermuziek en ‘literatuur van de viool’ aan het Koninklijk Vlaams muziekconservatorium te Antwerpen.

5/2018

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.