Gent uit een muzikale familie geboren. Na het beëindigen van zijn studies lichamelijke opvoeding koos hij resoluut voor een bijkomende zangopleiding aan het Conservatorium van Luik waar hij in 2008 afstudeerde aan de klas van Nicolas Christou. Tijdens zijn opleiding werkte hij mee aan verschillende producties van operastudio’s met o.a. de rol van Sou-Chong in Das Land des Lächelns en als Edwin in Die Csardasfürstin. Hij nam deel aan het befaamde AIMS-Programm in Graz (Oostenrijk) waar hij dermate gewaardeerd werd dat hij door de organisatoren een concertenreeks in Italië werd aangeboden.

Bij de start van zijn professionele carrière in 2009 debuteerde hij niet alleen in de Opéra de Bordeaux als Walther von der Vogelweide in Tannhäuser maar ook in de Opéra d’ Avignon (Negende Symfonie van Beethoven) en in de Opéra de Toulon in de rol van Remendado in Carmen. In 2010 volgde de grote doorbraak met een rol in Parsifal in de Opéra de Nice en een uitnodiging voor een dubbele productie tijdens de Bayreuther Festspiele: Zweiter Edelmann in Lohengrin in een regie van Hans Neuenfels en als Vierte Knappe in Parsifal in een productie van Stefan Herkeim.

Aan de successtory komt geen einde, in 2011 zong hij de rol van Gralsritter in Wagner’s Parsifal in de Koninklijke Muntschouwburg en in de Vlaamse Opera vertolkte hij in Die Frau ohne Schatten de Erscheinung eines Jünglings. Verdere engagementen brachten hem naar de Opéra Royal de Wallonie (La Fanciulla del West, aan de zijde van Deborah Voigt en Carl Tanner) alsook naar het Liceu in Barcelona met Das Rheingold in een spraakmakende regie van Robert Carsen.

In 2012 werd hij opnieuw uitgenodigd voor de Bayreuther Festspiele en in december was hij solist in de rol van Siegmund (Die Walküre) in het Teatro Communale Luciano Pavarotti in Modena en in het Auditorium Paganini in Parma. Hij werkte samen met vermaarde dirigenten zoals Andris Nelsons, Philippe Jordan, Hartmut Haenchen en Alexander Joel.

1/2016

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.