Het Vocaal Ensemble van de Heistse academie bestaat vooral uit studenten hogere graad zang die zich toeleggen op het uitvoeren van een moeilijker en specifiek repertoire, steeds a capella.

In 2012 verzorgden ze een mooi, gevarieerd programma in het C.C. van Hoeselt.

In 2013 voerde het Vocaal Ensemble i.s.m. het symfonisch orkest van de academie het Kerstoratorium van Koen Mariën uit in de kerk van Heist Goor. Eveneens in 2013 brachten ze het vredesconcert “Pacem” in de kerk van de zusters van het Heilig Graf in Tongerlo.

In 2014 stond, i.s.m. Sinfonia Heist o.l.v. André Walschaerts, het Requiem van G. Fauré op het programma.

In december 2014, 2015 en 2017 verleenden ze hun medewerking aan de concerten Kerst-op-den-Berg en Kerst-op- ’t Goor.

In december 2015 kon je ze aan het werk horen (en zien) in de kerk van de zusters van het Heilig Graf in Tongerlo, met als thema solidariteit en als gastspreker zuster Jeanne Devos.

In oktober 2016 verleenden ze hun medewerking aan de uitvoering van de Carmina Burana van C. Orff en verzorgden ze tevens een complementair programma met tijdgenoten van de vroegmiddeleeuwse Carmina Burana, waaronder O. Lassus, H. Isaac, P. Certon e.a.

In april 2017 werkten ze mee aan het Passieconcert georganiseerd door Sinfonia Heist. Het Passieconcert werd bekroond met het “Gouden Label Symfonisch” door Klassiek-Centraal.

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.