Rudy Van Hool, een geboren en getogen ‘Wiekevorstenaar’, studeerde in 1999 af aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij behaalde het diploma Meester in de dramatische kunsten, optie woordkunst.

Sinds 2000 gaf hij les aan verschillende academies, waaronder Hoboken, Overijse, Sint-Agatha-Berchem, Turnhout en de Internationale TV school. Sinds een aantal jaren is hij leraar woord aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Heist-op-den-Berg en aan de kunsthumaniora van Oostmalle.

Verder vertolkte hij ook heel wat gastrollen/edelfiguraties in televisieseries zoals o.a. Heterdaad, Familie en Spoed,  en films waaronder Elixir d’Anvers, Total Eclipse, Grijs,… .

Rudy speelt zelf ook nog toneel o.a.  bij ‘Theater Aventoe’ in ‘De Pruimelaarstraat’. Naast acteren heeft hij daar ook enkele regies op zijn conto staan : ‘De kale zangeres’, ‘De meisjeskamer’ en ‘Fimosis’.

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.