Kurt Jaecques startte zijn muzikale opleiding aan het conservatorium van Oostende (klarinet en muziekgeschiedenis). In parallel verdiepte hij zich in oude muzieknotatie en het musiceren uit historische bronnen uit de Renaissance. Na zijn wetenschappelijke studies startte hij zijn zangopleiding aan de Heistse academie bij Lydia Van den Berckt waar hij in 2003 met grootste onderscheiding afstudeerde. Hij vervolledigde er verder ook een opleiding piano bij Vincent Praet en vocaal ensemble bij Marc Claes.

Zijn muzikale voorkeur gaat uit naar het barokke repertoire en de uitvoering van het Duitse Lied met af en toe een uitstap naar opera en musical. Zo voerde hij samen met pianist Tom Hermans in 2008 de liedcyclus “Die Schöne Müllerin” van Schubert uit in het CC Zwaneberg. Tijdens en ook na zijn opleiding nam hij deel aan verschillende projecten van de Heistse Academie (Cats, Dreigroschenoper,...). Hij soleerde in 2011 in de “Carmina Burana” (tenor) en in 2012 in het Nieuwjaarsconcert beide onder leiding van André Walschaerts.

10/2016

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.