Kristof Welters (36) is afkomstig van Heist-Goor maar woont in Westerlo. Hij is leraar aan het College Hagelstein in Sint-Katelijne-Waver.

Eind jaren negentig studeerde hij met Grootste Onderscheiding af aan de afdeling Woord van de Heistse academie. Hij ontving bij afstuderen tevens de Ereprijs Stichting Jef Van Riet uit handen van toenmalig directeur André Walschaerts. Later was Kristof jarenlang actief bij het Heistse theatergezelschap Meneer Zowenzo. Met dit gezelschap stond hij op het podium in Heist, maar ook in Zuid-Korea, Zimbabwe en Nederland. Grootste succes was de overwinning op het Theaterfestival der Lage Landen met de productie ‚Men Vecht en Wentelt‘. Op dit festival behaalde Kristof tevens de prijs van beste acteur. Later volgden nog toneelproducties in Heist, maar ook in Turnhout en bij theatergezelschap "Kunst en Geest‘ in Westerlo.  Kristof is ook lid van het Heistse FilmGenootschap, een groep creatievelingen die al heel wat fraaie kortfilms op hun palmares hebben staan. 

Presenteren is Kristof niet vreemd. Hij verzorgde al meer dan 100 concertpresentaties. Zo vormt hij samen met zijn vrouw Sofie al acht jaar het presentatieduo van het Internationaal Korenfestival van Vlaanderen.  

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.