Joris legde zijn muzikale basis als violist bij diverse (jeugd)orkesten. Na z’n studies wiskunde  ging hij zang studeren aan het Koninklijk conservatorium van Antwerpen bij Bernadette Degelin. Hij volgde diverse masterclasses bij John Norris, Carol Yahr en Udo Reinemann. Vandaag wordt hij gecoacht door Bart De Kegel.

Nadat hij afstudeerde met de grootste onderscheiding in de opleiding koordirectie, volgde hij masterclasses zoals de Kurt Thomas Cursus Koor- en Orkestdirectie, waar hij onder meer werkte met de dirigenten Jos Van Veldhoven, Daniel Reuss en Hans Leenders.

Nu werkt hij als gastdirigent met diverse ensembles, zoals het Vlaams Radiokoor, Brussels Philharmonic, Choeur de Radio France, Wiener Kammerchor, Oslo Chorale Selskap, Youth Choir Balsis en tal van andere ensembles.

In 2000 richtte hij het Gents Universitair Koor (GUK) op en is daar sindsdien artistiek leider.

Sinds 2010 is Joris ook oprichter en artistiek leider van Kamerkoor Koriolis. Joris was vocal coach en mededirigent van BEvocaL, het Belgisch Nationaal Jeugdkoor.

Als artistiek leider en bariton bij Air4Six, het nieuw Belgisch Vocaal Sextet, legt hij zich toe op hedendaagse en romantische literatuur, met een focus op creaties en nieuwe muziek.

Als bariton beheerst Joris een ruim repertoire van Bach’s Passionen, cantates en oratoria tot de grote Romantische en Klassieke oratoria en liedcycli. Joris was al te zien in tal van opera- en muziektheatervoorstellingen, waaronder de creatie van een kinderopvang in de Vlaamse Opera.  Sinds 2005 is Joris bariton bij het Vlaams Radiokoor. Ook werkt Joris samen met het Nederlands Kamerkoor o.l.v. Peter Dijkstra, Cappella Amsterdam o.l.v. Daniel Reuss en Collegium Vocale Gent o.l.v. Philippe Herreweghe, Mariss Janssons, Bernard Haitink, Jos Van Immerseel, Marcus Creed, Kaspars Putnins, Paul Hillier, James Wood, en tal van andere grote hedendaagse koor- en orkestdirigenten.

02/2023

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.