Joke Cromheecke begon haar zangstudies aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge bij Catherine Vandevelde. In 2001 startte ze haar professionele zangstudie aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Gent bij de heer Zeger Vandersteene en behaalde in 2006 haar Master in Solozang met grote onderscheiding onder begeleiding van mevrouw Erika Pauwels. In 2008 behaalde Joke er ook haar Master Viool. Vervolgens ging ze zich specialiseren in Solozang aan het Conservatorium van Maastricht (Nederland) bij mevrouw Yvonne Schiffelers en mevrouw Mya Besselink. In juni 2010 sloot ze deze studies “cum laude” af. Momenteel wordt Joke gecoacht door de heer Bart De Kegel .

Joke volgde masterclasses bij o.a. Jard van Nes, Guidon Saks, Eva Bartelemy, Loh Siew-Tuan, Roberta Alexander, Mya Besselink, Renate Ackermann en Joop Schets. Verder werkte Joke reeds samen met verschillende dirigenten en orkesten waaronder Dirk Brossé, Hervé Niquet, André Walschaerts, Michel Tabachnik, David De Geest, Jos van Immerseel, Johan Duijck, Kurt Bikkembergs, Anima Eterna, Prima La Musica, Le concert Spirituel, Brussels Philharmonic, Vlaams Radio Koor en vele andere.

Als lerares is Joke verbonden aan de Academie voor Muziek, Woord en Dans van Heist-op-den-Berg. Joke beschikt over een breed repertoire. Zo speelde ze vele operetterollen waaronder Christel von der Post in “Die Vögelhändler” (C. Zeller), Gabriëlle in “La Vie Parisienne” (J. Offenbach) en Adèle in “Die Fledermaus” (J. Strauss). Met het Mechels Kamerorkest o.l.v. Tom Van den Eynde vertolkte ze de rol van Giulia uit de opera “La scala di seta” (G. Rossini).

Ook oratorium kan haar bekoren. Met het knapenkoor Cantate Domino zong ze verschillende concerten met o.a. missen van W. A. Mozart en J. Haydn, met het orkest Diamond Symphonic bracht ze reeds het Requiem van G. Fauré en meermaals de Carmina Burana van C. Orff op de planken.

In Nederland werd ze laureate van de Stichting Nederlandse Vocalisten Presentatie. Dirk Brossé vroeg Joke meermaals voor concerten en CD-opnames. Ze zong de wereldcreatie van zijn “Haiku Cycle One” (muziek van Dirk Brossé geschreven op Haiku’s van Herman Van Rompuy) in het Europees parlement samen met pianist Daniel Blumenthal. Op het World Soundtrack Awards & Concert vertolkte Joke al meermaals filmmuziek van o.a. Hans Zimmer en Howard Shore.

Met Tom Hermans (pianist) bracht ze meerdere liedrecitals. In januari 2011 raakte Joke door de preselecties van de Koningin Elisabeth Wedstrijd en mocht ze zo aantreden als kandidate tijdens de publieke kwartfinale te Brussel.

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.