Ineke Craeghs (°1985) begon haar muziekstudies op 8-jarige leeftijd aan het Noordlimburgs Instituut voor Kunstonderwijs te Neerpelt. In 2003 beëindigde zij deze vooropleiding met de grootste onderscheiding voor hobo en piano.

Aan het Brussels Conservatorium begon Ineke haar hogere studies waar zij in 2009 afstudeerde met grote onderscheiding voor hobo en het diploma lerarenopleiding behaalde.

Na vervolmakingsstudies voor althobo aan het Conservatorium te Gent behaalde zij de graad van ”master na master hobo” en haar masterdiploma kamermuziek aan het Lemmensinstituut te Leuven in 2012.

Ineke is actief als freelance hoboïste in o.a. Brussels Philharmonic, Vlaamse Opera, l’Orchestre Philharmonique de Liège, het Nationaal Orkest van België, l’Opéra Royal de Wallonie en het Symfonieorkest van Vlaanderen en speelde er met dirigenten als o.a. Eliahu Inbal, Dimitri Jurowski, Christian Arming en Michel Tabachnik. In 2012 had ze de eer om te mogen werken met maestro Ennio Morricone en om zijn bekende Gabriel’s Oboe te brengen voor een uitverkocht Sportpaleis.

Ineke doceert sinds september 2009 hobo in de academies van Aalst, Hemiksem en Sint-Lambrechts-Woluwe, waar ze in totaal een 40-tal jonge en minder jonge hoboïsten met veel enthousiasme opleidt.

Sinds april 2014 is Ineke de dirigente van het Jeugdorkest Hemiksem, waar zij een 30-tal jongeren begeestert en hen de kracht van het samen musiceren aanleert.

3/2017

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.