Hilde Goedgezelschap begon haar muziekstudies aan het Stedelijk Conservatorium van Mechelen in de pianoklas van André Walschaerts en de gitaarklas van Wim Brioen. Nadien studeerde zij verder aan de gemeentelijke academie voor muziek-woord-dans te Heist-op-den-Berg waar zij de regeringsmedaille voor piano behaalde.

Na het beëindigen van haar humaniora-studies (Latijn-Wiskunde) aan het Instituut van de Ursulinen te Mechelen, ging zij naar de KU Leuven waar zij in 1989 afstudeerde als licentiate in de musicologie (Faculteit Letteren) met grote onderscheiding. Van 1989 tot 1995 was zij als assistente verbonden aan de afdeling musicologie te Leuven en vanaf 1990 vakdidacticus muziekgeschiedenis aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Sinds 1989 is zij tevens verbonden als leraar culturele vormgeving en muziekgeschiedenis aan de academie te Heist-op-den-Berg. Daarnaast geeft zij regelmatig concertinleidingen en lezingen in diverse cultuurcentra. Voor het Davidsfonds begeleidt zij regelmatig reizen naar Bonn en Wenen.

3/2023

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.