Annick Truyts (°1971) begon haar muziekstudies aan de Gemeentelijke Academie voor Muziek-Woord-Dans te Heist-op-den-Berg, waar zij pianoles volgde bij haar mentor  Jetty Goeseels.  In 1989 behaalde zij de regeringsmedailles voor piano en kamermuziek.  Daarna zette zij haar pianostudies voort aan het Koninklijk Muziek Conservatorium in Antwerpen. Zij volgde er les bij de befaamde pianopedagoog Jacques De Tiège. In 1995 behaalde zij het diploma Meester in de muziek.

Sindsdien geeft zij pianoles, koor en jeugdkoor aan de Academie Muziek-Woord-Dans te Heist-op-den-Berg.  Naast het lesgeven treedt zij op als pianiste in kamermuziekverband en als soliste. Zij speelde verscheidene concerten met orkest of koor. Zij verleende reeds vaker haar medewerking als begeleidster en repetente aan verschillende koren.

In juni 2017 voltooide zij de Dirigentenopleiding Vocale Muziek aan de Stedelijke Academie Muziek-Woord-Dans te Lier. Zij volgde er lessen koordirectie bij o.a. Marleen De Boo, Tom Johnson en Koen Vits. Tevens volgde zij er een zangopleiding. Zij zingt als sopraan bij Koor Helicon uit Lier o.l.v. Geert Hendrix.

In 2019 volgde zij ook de opleiding Zingen met kinderen. Regelmatig nog volgt zij workshops en repertoiredagen bij Koor&Stem.

In Mechelen dirigeerde zij het kinderkoor ‘Kolor’. In september 2018 richtte zij kinderkoor Waiata op in Keerbergen waar zij ook enkele jaren het gemengd koor Anahita dirigeerde.  Momenteel leidt zij aan de Academie Muziek-Woord-Dans te Heist-op-den-Berg een kinder-/jeugd- en een volwassenenkoor.

Muziek is voor haar steeds een grote kracht, passie en drijfveer geweest. Tijdens een periode van ziekte ondervond zij hoe muziek ook dan een onophoudelijke bron van inspiratie, energie, fantasie, troost en verbinding bleek. In het lesgeven, musiceren en dirigeren probeert zij deze universele boodschap met veel overtuiging en hartstocht verder uit te dragen.

3/2023

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.