Anneke Luyten (°1983) begon haar muzikale carrière aan het Lemmensinstituut te Leuven waar ze haar Master Diploma behaalde. Nadien studeerde ze nog verder aan de Operastudio Vlaanderen (Gent), Chapelle Musicale Reine Elisabeth (Waterloo) en Operastudio Jeunes Voix du Rhin (Strasbourg – Fr).

Ze vertolkte diverse operapersonages in operahuizen in binnen- en buitenland en ook het internationale concertpodium is haar niet vreemd. Ze soleerde naast gerenommeerde dirigenten als Christian Arming, Emmanuel Krivine, Augustin Dumay, Christopher Warren-Green, Michel Tilkin, Herman Engels, Jan Van der Roost, e.a.

Enkele hoogtepunten uit haar carrière zijn het Kerstconcert in het Koninklijk Paleis (2008) dat jaarlijks wordt uitgezonden op TV, haar deelname aan de Koningin Elisabeth Wedstrijd (2011) waar ze de halve finale behaalde, enkele recente Cd-opnamen oa. met The Central Band of the Royal Air Force in London (UK-2019), een CD met vocale werken van Jan Van der Roost (‘I colori della gioia’ – 2018) en meerdere opnamen met de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso (NL).

In juni 2023 werd ze uitgenodigd door Ivan Meylemans en zong ze met het Zeeuws Orkest “5 Chants d’amour” van Arthur De Greef, een zelden uitgevoerde, maar prachtige liedcyclus met orkest. In 2024 zal ze o.l.v. Ivan de fameuze “Vier Letzte Lieder” van Richard Strauss zingen met het Universiteitsorkest van Utrecht, dit op verschillende locaties in Nederland.

10/2023

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.