Het koor Andante uit Perk werd in 1978 opgericht met als doel de liturgische vieringen in de Perkse parochie op te luisteren. Het koor werd aanvankelijk geleid door Roger Vandenbrandt. In 1980 nam Irene Michaux het dirigeerstokje over. Onder haar deskundige leiding groeide het koor uit tot een gemengd koor met een breed repertoire zowel wat de religieuze als wat de profane koormuziek betreft. Door de oprichting van het kinderkoor Talloula in de schoot van Andante anno 2002 groeide het koor zelfs uit tot een korengemeenschap.

In het najaar van 2013 droeg Irene Michaux de leiding van het koor over aan Jeffrey Dirix, die sindsdien de vaste dirigent is van Andante. Hij kan rekenen op de steun van Theo de Jongh die de klavierbegeleiding voor zijn rekening neemt. Andante treedt als concertkoor geregeld op tijdens evenementen binnen en buiten Perk en kan hiervoor rekenen op haar 50 zingende leden. Onder de recente hoogtepunten vermelden we het jubileumconcert “Zingen, een passie” in oktober 2013, de deelname aan het multimediaal koorproject “Stadsschilderingen” uitgevoerd in juni 2014 in de Abdijkerk van Grimbergen onder leiding van Stijn Kolacny (dirigent van Scala), deelname aan een driedaags internationaal Korenfestival in het Russische Konakovo en onlangs de memorabele uitvoering van het “Requiem” van John Rutter in samenwerking met het koor Omnia Cantica uit Zaventem.

Mede door de bezielende leiding van haar dirigent Jeffrey Dirix, is het koor Andante uit Perk uitgegroeid tot een concertkoor waar ambitie en kameraadschap hand in hand gaan.

10/2016

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.