Ik vond het eigenlijk één van de aangenaamste concerten die ik al heb meegemaakt. Eerst was ik een beetje bang dat het saai zou worden omdat het maar om 1 instrument draaide, maar dat was verkeerd ingeschat. Op de meeste concerten kom ik ergens halverwege wel op een punt dat ik mijn aandacht er niet meer kan bijhouden. Hier viel dit heel goed mee door de grote afwisseling in de stukken.

Bij de canons werd ik heel rustig en ontspannen.

Toen Eva met de solo's begon heeft ze eerst een woordje uitleg gegeven over de componisten en ik vond het interessant om te horen dat de Belgen op gebied van harpmuziek veel internationaal belang hebben gehad. Ergens halverwege de solostukken had ik wel even het gevoel dat het voor mij wat lang duurde. De muziek was vrij ingewikkeld. Ik denk dat de volwassenen hier minder last van hebben gehad. Dit gevoel heeft niet lang geduurd want in het voorlaatste stuk 'Deuxième Mosaïque sur les principaux motifs de Norma de Bellini' herkende ik plots operamuziek die mijn mama soms speelt. Het laatste solonummer 'Duke' was een ode aan Duke Wellington geschreven door een hedendaagse componist (B. Andres). Het had een Jazzy karakter en er kwamen technieken in die je in de Jazz tegenkomt zoals tokkelen op de klankkast en gekke glissando's. Dat was heel verrassend, ik had dit niet op een harpconcert verwacht.

Bij de 'Enchanted Melodies' door het ensemble vond ik het leuk dat er een deel kinderen meespeelden. Ze deden het erg goed.  Het waren lichte melodieën afgewisseld met verhalen uit de sprookjeswereld.  Persoonlijk heb ik hiervan het meest kunnen genieten.

Samengevat: In het begin bij de canons kwam ik in een ontspannen sfeer terecht en liet mij makkelijk meevoeren door de muziek. De locatie van de kerk leende zich uitstekend voor dit soort muziek. Bij de Solo's voelde ik bewondering voor het spel van Eva en verbazing over wat je allemaal met een harp kan doen. Al voelde ik me soms te jong voor de wat moeilijke muziek. Het einde was echt een leuke afsluiter met spannende verhaaltjes en muziek met een onderwerp dat meer voor een jong publiek geschikt was.

Kortom, ik vond dat er echt voor iedereen wat inzat.
Daardoor vond ik het een geslaagd concert.

BV - 11 jaar - Heist-op-den-Berg

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.