HEIST-OP-DEN-BERG - Concertvereneniging Sinfonia Heist maakte voorbije zondag indruk met haar Passieconcert in de Sint-Alfonskerk van Heist-Goor. Het leverde hen prompt een nominatie op voor het prestigieuze Gouden Label Symfonisch van Klassiek Centraal.

Klassiek Centraal behoort tot de meest gelezen websites over klassieke muziek in het Nederlandse taalgebied. Onder meer door de jaarlijkse Uitreiking Gouden Label groeide het uit tot een referentie in het internationale klassieke muzieklandschap. Hoofdredacteur Veerle Deknopper was zondag zodanig geboeid door de prestatie van het Diamond Chamber Orchestra, onder leiding van dirigent André Walschaerts, het Vocaal Ensemble Academie, met dirigente Lydia Van den Berckt aan het roer, en solisten Ineke Craeghs, Joke Cromheecke en Kristel Schellens, dat ze het concert meteen nomineerde voor het Gouden Label Symfonisch.

“Wat ik zag, was pure perfectie”, vertelt ze. “Maar dat is niet voldoende om deze nominatie te verdienen. Het concert moest ook nog een extra dimensie hebben. Sinfonia Heist bracht een grote productie in een klein kerkje, met dirigent André Walschaerts als duidelijke drijvende kracht achter de perfectie en de uitmuntende samenhang. De muzikanten vertrouwden hem blindelings. Kortweg fenomenaal", luidt het.

De beslissing over de winnaar valt half mei. De uitreiking vindt plaats op 25 juni in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas. Bij Sinfonia Heist zijn ze alvast blij met de nominatie. Ook voor de Heistse Cultuurprijzen is de concertvereniging nog genomineerd. De uitreiking daarvan vindt plaats op 7 april in cc Zwaneberg.

HEIST-OP-DEN-BERG - Concertvereneniging Sinfonia Heist maakte voorbije zondag indruk met haar Passieconcert in de Sint-Alfonskerk van Heist-Goor. Het leverde hen prompt een nominatie op voor het prestigieuze Gouden Label Symfonisch van Klassiek Centraal.

Klassiek Centraal behoort tot de meest gelezen websites over klassieke muziek in het Nederlandse taalgebied. Onder meer door de jaarlijkse Uitreiking Gouden Label groeide het uit tot een referentie in het internationale klassieke muzieklandschap. Hoofdredacteur Veerle Deknopper was zondag zodanig geboeid door de prestatie van het Diamond Chamber Orchestra, onder leiding van dirigent André Walschaerts, het Vocaal Ensemble Academie, met dirigente Lydia Van den Berckt aan het roer, en solisten Ineke Craeghs, Joke Cromheecke en Kristel Schellens, dat ze het concert meteen nomineerde voor het Gouden Label Symfonisch.

“Wat ik zag, was pure perfectie”, vertelt ze. “Maar dat is niet voldoende om deze nominatie te verdienen. Het concert moest ook nog een extra dimensie hebben. Sinfonia Heist bracht een grote productie in een klein kerkje, met dirigent André Walschaerts als duidelijke drijvende kracht achter de perfectie en de uitmuntende samenhang. De muzikanten vertrouwden hem blindelings. Kortweg fenomenaal", luidt het.

De beslissing over de winnaar valt half mei. De uitreiking vindt plaats op 25 juni in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas. Bij Sinfonia Heist zijn ze alvast blij met de nominatie. Ook voor de Heistse Cultuurprijzen is de concertvereniging nog genomineerd. De uitreiking daarvan vindt plaats op 7 april in cc Zwaneberg.

Kristof Van Rompaey - Het nieuwsblad 

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.