Tom Hermans begon zijn muzikale studies in 1988 in de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans in Heist-op-den-Berg, waar hij pianoles kreeg van Jetty Goeseels.

In 1998 zette hij zijn piano-studies voort in het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen bij Eliane Rodrigues. Hij behaalde er in 2003 zijn Meesterdiploma met grote onderscheiding.

Tom werd tweemaal laureaat van de wedstrijd “Cantabile” en won er tweemaal de E. Durletprijs. In 1998 won hij samen met Stefaan Van den Putte de internationale wedstrijd voor piano vierhandig “Zwart-Wit-Vier” te Heerlen.

In de zomer van 2005 won Lora Zenn (zijn tweemansproject samen met Tom Ceulemans) de muziekwedstrijd “Theater Aan Zee” in Oostende.

Meteen na het behalen van zijn diploma, keerde Tom terug naar zijn alma mater, de Academie in Heist-op-den-Berg. Hij werkt er als pianobegeleider. Dat werk verricht hij ook op zelfstandige basis en daarnaast is hij ook actief als solist, met of zonder orkest, en kamermusicus. In Studio Kraaikant, zijn muziekruimte thuis, maakt Tom klassieke opnames, organiseert hij concerten en geeft hij privélessen. (www.studiokraaikant.be)

Tom heeft reeds twee solo-cd’s uitgebracht en zijn muziek wordt regelmatig gespeeld op radio Klara.

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.