Laudate met Ilse Van Dessel als dirigent, is een koor uit Heist-op-den-Berg dat bestaat uit 47 enthousiaste, zingende leden. Naast kerkelijke vieringen, verzorgen zij concerten met o.a. het symfonisch jeugdorkest van de academie. Enkele hoogtepunten van de laatste jaren zijn hun optreden in de kathedraal in Brussel, tijdens een viering, voorgegaan door kardinaal Danneels, diverse concerten met het symfonisch jeugdorkest van de academie van Heist-op-den-Berg met o.a. een Queen- en een filmconcert, de uitvoering van de opera “Vuur en Water” met de fanfare De Berthoutzonen uit Hallaar en het “Hommageconcert” n.a.v. 1000 jaar Heist-op-den-Berg en 60 jaar academie.

De dirigent, Ilse Van Dessel volgde in haar jeugd notenleer, piano, zang en dictie aan de Heistse academie. Als sopraan zong ze met de Kempische Oratoriumvereniging mee in o.a. het “Requiem” van W. A. Mozart en de “Messias” van G. F. Händel, telkens onder leiding van Werner Van Mechelen. Ze volgde cursussen koordirectie bij o.a. Marcel Onsia en Michaël Scheck. Sinds 1986 dirigeert zij het koor Laudate.

1/2018

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.