Opgericht als vierstemmig gemengd koor. Van 1993 tot 2015 werd het gedirigeerd door Heidi Jacobs, begin 2016 opgevolgd door Anne Adriaensens. Peter De Waele is co-dirigent en zorgt ook regelmatig voor de begeleiding. Uiteraard is Bach - naast andere koorklassiekers - vertegenwoordigd in het repertoire, en verder een brede waaier aan volksmuziek, romantische en moderne muziek.

Het Elewijts Bachkoor heeft - dikwijls in samenwerking met andere koren en orkesten - een aantal imposante uitvoeringen op zijn palmares staan: Carmina Burana van Carl Orff, het Requiem van Mozart, Ode an die Freude van Beethoven, de Heldencantate van Emile Wambach, de Boerenkrijgcantate van August De Boeck, het Requiem van John Rutter en de creatie van het Requiem van Fernand Mortelmans. Niet alleen in Zemst, maar ook in Antwerpen, Gent, Mechelen, Sint-Niklaas, Brussel, Parijs, ...

Regelmatig organiseerde het Elewijts Bachkoor koorconcerten: kerstconcerten, een programma rond passie- en paastijd, Bach bekoort, Ontmoeting met Mozart, Allegria Italiana, Tast Toe, een vlot concert met etentje, door alle aanwezigen erg gesmaakt. In 2012 werd, i.s.m. de klassen Samenzang Elewijt van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Vilvoorde in Hofstade het concert Gelukkig zijn gebracht. In 2013 bracht het koor het concert T(r)oonladders in samenwerking met de Gemeentelijke Gezondheidsraad Zemst ten voordele van De Hofparkers, een zelfhulp-groep voor Parkinsonpatiënten. In 2014 werd in het concert Memories, The armed man (A Mass For Peace) van Karl Jenkins gebracht.

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan in 2015 voerde het koor volledig in eigen regie tweemaal erg succesvol Carmina Burana van Carl Orff uit.

Sinds zijn succesrijke deelname aan het provinciaal koortornooi van Vlaams-Brabant zingt het Elewijts Bachkoor in eerste afdeling, het resultaat van jaren hard en enthousiast werken.

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.