Requiem Mozart - UITGESTELD

Met de uitvoering van het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart wil Sinfonia Heist vzw een eerbetoon brengen aan alle overleden dierbaren.

In opdracht van een mysterieuze tussenpersoon - de echte opdrachtgever was de graaf Franz von Walsing die deze dodenmis bestelde ter ere van zijn overleden vrouw Anna - werkte Mozart aan deze compositie op zijn laatste ziekbed in november 1791.  Het zou zijn laatste, onvoltooide meesterwerk worden : op 5 december 1791 overleed hij. 
Zijn oud-leerling Franz Xaver Süssmayr voltooide het werk met groot respect voor Mozart’s  schetsen.

An De Ridder (sopraan), Aurore Bureau (mezzo-sopraan), Yves Saelens (tenor) en Werner Van Mechelen (bas-bariton), de koren Omnia Cantica uit Zaventem en Arenberg uit Leuven, beide onder leiding van Jeffrey Dirix, het Vocaal Ensemble van de Heistse Academie, voorbereid door Lydia Van den Berckt, het Diamond Symphonic en dirigent André Walschaerts staan borg voor een onvergetelijke uitvoering van dit prachtige Requiem.

Voor de pauze zijn er nog twee Mozart-werken geprogrammeerd :

  • het concerto voor fluit en harp, geschreven in april 1778 tijdens zijn zeven maanden durend verblijf in Parijs.  Solisten zijn Kristel Schellens, dwarsfluit en Eva Verheyen, harp. 
  • het Ave verum corpus voor koor en strijkers. Hij schreef het om het feest van Sacramentsdag te vieren tijdens het componeren van zijn opera Die Zauberflöte en bij een bezoek aan zijn zwangere vrouw Constanze die hun zesde kind droeg. Zes maanden later overleed hij.

Uitvoerders

Datum

zondag, 25 oktober 2020

15u00

Duur

2u10min, 30min pauze inbegrepen

Locatie

Cultuurcentum Zwaneberg-Grote Schouwburg

Datum

zondag, 25 oktober 2020

15u00

Duur

2u10min, 30min pauze inbegrepen

Locatie

Cultuurcentum Zwaneberg-Grote Schouwburg

Schrijf hier in op onze nieuwsbrief!

Ontvang alle informatie over Sinfonia Heist door in te schrijven op onze nieuwsbrief. Inschrijven kan door hier je e-mailadres door te sturen.